Săcuieni - Stubenberg Contribuie la acest monument

BIHOR
Székelyhíd (HU)
Zickelhid (DE)
2010: Babeș Vincent
2012: Majaru Anca, Chira Cristina

Aşezat pe drumul între Oradea şi Satu Mare, într-o localitate cu o îndelungată tradiţie viticolă, palatul Stubenberg domină coama dealului din centrul satului, terasa din spate oferind o vedere pitorească asupra întregii zone. Ca urmare a timpului îndelungat în care palatul a fost neutilizat, terasa este acum înecată într-o vegetaţie luxuriantă, prin care răzbeşte la suprafaţă un vultur de piatră dintr-un havuzul secat.

Ansamblul din care face parte palatul este realizat în stil baroc, datând probabil din sec. al XVIII-lea. Palatul se află poziţionat în imediata vecinătate a bisericii, fiind conectat de aceasta printr-o galerie acoperită.

Palatul a funcţionat o perioadă ca liceu, fiind în prezent în gestiunea Fundaţiei Sfântul Francisc şi în curs de restaurare.